El projecte pioner en inserció laboral obre les portes el 28 d’octubre

La UTE La Rosaleda de Girona, liderada per la Fundació Ramon Noguera i que compta amb l’acompanyament de la Fundació Drissa i ECOSOL, gestionarà aquest espai formatiu

L’espai de restauració formatiu destinat a la inserció laboral La Rosaleda Jardí Degustació obre les portes el 28 d’octubre. L’adjudicació de la gestió de l’equipament ha estat per a la UTE La Rosaleda de Girona, liderada per la Fundació Ramon Noguera i que compta amb l’acompanyament de la Fundació Drissa i ECOSOL, de Càritas. L’objectiu final del nou espai La Rosaleda és promoure la inserció laboral de persones amb dificultats d’inserció i capacitar professionalment i personalment tots aquells que facin itineraris d’inserció.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, i la directora de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, han presentat aquest matí les característiques que tindrà el nou espai.

“El projecte que presentem avui és extraordinari. En primer lloc, perquè treballa amb les persones més vulnerables del territori, i aquest és el punt principal de la iniciativa. I en segon lloc perquè s’hi uneixen un munt de complicitats que el fan peculiar i únic”, ha remarcat l’alcaldessa, que ha afegit que aquest és un “clar projecte d’economia social”, que té rellevància perquè permet “que les entitats del tercer sector tinguin autonomia financera”. Per acabar, Madrenas ha subratllat que amb la posada en marxa del nou espai “es recupera un espai emblemàtic de Girona com és el de la Rosaleda i, a més, es fa un pas més en la voluntat municipal d’apropar la Devesa a la ciutadania”.

En la mateixa línia, la regidora Glòria Plana ha expressat la seva “il·lusió i especial emoció” per la “posada en marxa de l’activitat de restauració a la Rosaleda i també pel projecte d’integració social que hi ha al darrere”. “El que presentem avui és un projecte de dinamització sostenible de la Devesa, del qual podran gaudir tots els veïns de la Devesa i els veïns de la ciutat, i a més és un projecte de recuperació d’una activitat que havia funcionat en aquest lloc”, ha afirmat Plana Yanes, que també ha explicat que aquesta concessió d’ús demanial a una entitat del tercer sector per fer una acció d’inclusió al mercat laboral de persones amb vulnerabilitat “és una fórmula pionera a les comarques gironines i fins i tot al país”.

L’espai La Rosaleda oferirà feina de forma directa a onze persones, entre les quals hi haurà vuit persones amb especials dificultats d’inserció, joves en el marc del programa Garantia Juvenil o persones amb risc d’exclusió social. Aquestes vuit persones faran un itinerari de formació al llarg d’un any, durant el qual rebran classes teòriques i pràctiques de tasques de cuina, de cambrers i de baristes que faran a la mateixa La Rosaleda. També es treballaran les habilitats personals. A més, de manera indirecta repercutirà en la consolidació de deu llocs de treball més, entre l’equip de transport, de cuina i de neteja del Centre Especial de Treball de la Fundació Ramon Noguera.

Per les característiques del projecte, pioner en l’àmbit de col·laboració del tercer sector en iniciatives de restauració, estarà obert a la col·laboració amb altres entitats socials gironines i es treballarà també per establir sinergies amb l’Associació de Veïns Devesa-Güell i la resta d’entitats que ocupen el centre social de La Rosaleda.

La directora de la Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, ha destacat que el de La Rosaleda és “un projecte social, participatiu i col·laboratiu” que estableix col·laboracions en tres àmbits: “amb les entitats dedicades a la inclusió social; amb les entitats de l’àmbit de la Devesa-Güell, i amb l’Ajuntament de Girona”. Perich, que ha parlat en representació de les tres entitats que formen la UTE, ha explicat també que es parlarà amb altres associacions socials gironines perquè puguin ser proveïdores de productes a la Rosaleda i potenciar “l’efecte multiplicador” pel que fa a llocs de treball que esperen que generi l’espai.

La Rosaleda Jardí Degustació oferirà esmorzars i dinars de dimarts a diumenge i se serviran sopars els divendres i els dissabtes. Durant les Fires –del 28 d’octubre al 5 de novembre-, La Rosaleda obrirà de manera ininterrompuda des de les 10 fins a les 24 h. A banda de l’espai interior, s’habilitarà un espai de terrassa a la part de davant i al darrere, que dóna als Jardins de la Devesa.