Els jardins de la Rosaleda a Temps de Flors

Aquest any hi ha una novetat, i és els jardins de la Devesa és un dels nous punts que s’han inclòs per primera vegada en el recorregut de Temps de Flors, el núm. 141. La Fundació Ramon Noguera hi col·laborem donat hi ha ubicada una de les línies d’activitat que gestionem, el cafè restaurant La Rosaleda Jardí Degustació.

L’obra, a la que s’ha anomenat FOTOFLOR, ha estat dissenyada per l’artista i cisteller Josep Mercader, que està avesat a treballar amb vímet, i també ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Veïns Devesa-Güell.

Els jardins de la Rosaleda de la Devesa són un espai bastant desconegut per als gironins, per això amb aquesta proposta el que volem és obrir-lo i donar-lo a conèixer en un marc, Temps de Flors, que ens dóna l’oportunitat d’acostar-lo a tots els visitants que s’apropin a la mostra floral.

El projecte contempla la idea que el visitant es faci seu l’espai, els jardins de la Rosaleda, i per això es juga amb el concepte de FOTOFLOR, com una adaptació del “FOTOCOL” (photocall). No es tracta tan sols de decorar i de mostrar la bellesa dels jardins i de les peces treballades per a l’ornamentació, sinó també pretén que la persona pugui interactuar amb l’entorn. La proposta, doncs, són flors gegants elaborades de manera artesanal amb vímet, unes flors que actuaran a mode d’escenari per tal que el visitant es pugui fotografiar amb la mostra, formant part d’ella, fins i tot “convertint-se en flor” i, a la vegada, emportant-se’n un bocí com a record fotogràfic. La idea també gira al voltant de trobar racons especials dels jardins amb vistes a la catedral, de tal manera que Girona pugui sortir representada i sigui fàcilment reconeguda.

Tots estem acostumats a relacionar la Devesa amb les fulles de plataner que durant els mesos de l’any, i especialment a la tardor i l’hivern, inunden els passadissos del parc. Però amb aquest projecte volem fer florir la Devesa, donar-li importància a les flors que hi ha als seus jardins, i per això la FLOR és l’element destacat de l’exposició. Comptem també amb la presència de les papallones, que li afinen el toc primaveral de FOTOFLOR i que s’integren perfectament en el laberint de parterres, arbres i arbustos en flor dels jardins de la Rosaleda.