El Roserar dels jardins de la Devesa dins la Mostra de Temps de Flors

67a Mostra “Girona, Temps de Flors”

“Girona, Temps de Flors” recupera l’essència de la mostra floral en aquesta 67a edició, amb la connexió amb la natura com a font d’inspiració de gran part dels projectes i amb la mirada posada en un futur amb esperança i optimisme, amb ganes de deixar enrere dos anys marcats per la pandèmia de COVID-19. Del 7 al 15 de maig, es podran visitar un total de 119 projectes florals repartits en 107 punts.

Després de l’edició especial “A cel obert” de l’any passat, enguany es podran tornar a visitar espais interiors, com el claustre i els soterranis de la Catedral o els Banys Àrabs, i alguns patis, com el de la Casa Sambola. Es mantindran, a més, les quatre rutes repartides pels 12 barris de la ciutat que tenen projecte floral (Barri Vell, Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, Mercadal, Montilivi, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i Vall de Sant Daniel) i que proposen un recorregut a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes del municipi.

Mostra 79: Roserar dels jardins de la Devesa

Dins la ruta 1 trobem la mostra floral 79, que és la que està ubicada just als jardins de La Rosaleda i porta per títol “Roserar dels jardins de la Devesa”. És tracta d’una interpretació contemporània d’un roserar del segle XIX.

Aquest muntatge efímer vol ser una presentació visual del projecte “El roserar dels Jardins de la Devesa” que, emmarcat dins Temps de Flors, esdevindrà un treball que romandrà a la ciutat en forma d’un roserar que mostrarà la història dels rosers. El projecte s’estendrà a d’altres parterres en el futur i de mica en mica es veurà florir aquest recorregut didàctic sobre la història de la “reina del jardí”.

És una mostra en memòria i homenatge a Xavier Juscafresa, a càrrec d’ Àngels Artigas, Dolors Picazo, Ignasi Esteve, Josep Maria Trias, l’Associació de veïns de la Devesa, l’Associació Floral Girona i tècnics de jardineria del parc de la Devesa.

Menú de Temps de Flors

Recordeu que al cafè restaurant La Rosaleda hem preparat un menú especial per Temps de Flors. Us animem a que reserveu, donat que es preveu una gran afluència de gent.